Humans of Wing Chun: Efril (1/4)

Humans of Wing Chun: Efril (1/4)

29 april 2024

Mijn vrienden omschrijven me vaak als een sociale teddybeer...

Sociale Teddybeer

Mijn vrienden omschrijven me vaak als een sociale teddybeer, hoewel ik zelf niet precies weet wat ze daarmee bedoelen. Wat ik wel weet, is dat ik sociaal en behulpzaam wil zijn.

Ik ben een echte familieman. Mijn kinderen en kleinkinderen zijn alles voor mij. Ik ben de trotse ouder van vier kinderen: mijn zonen, een tweeling, wonen in Amerika; mijn ene dochter woont in Spijkenisse en mijn andere dochter in Almere. Ik woon zelf met mijn vriendin en haar dochter in Schiedam. Daarnaast heb ik nog twee kleinkinderen. Ik voel me gezegend met mijn familie, zelfs mijn ouders leven nog. Ze wonen op Curaçao dus ik zie ze niet vaak, maar ik probeer ze wel op te zoeken wanneer dat kan.

Het is mijn levensmotto om een goede vader en opa te zijn. Een inspiratiebron voor mijn kinderen en kleinkinderen, al leer ik natuurlijk ook heel veel van hen. Ik geniet er enorm van om samen tijd door te brengen en in gesprek te gaan. Aangezien mijn zoons voor een basketbal scholarship in Amerika verblijven en mijn ouders op Curaçao wonen, is het voor ons geen vanzelfsprekendheid dat we elkaar regelmatig zien. Toen mijn vriendin en ik afgelopen jaar met alle kinderen naar Curaçao vlogen en bij mijn ouders samenkwamen, was dit voor mij heel speciaal! Dit is echt iets wat ik in de toekomst nog wel eens zou willen doen. Tijd samen doorbrengen is het mooiste wat er is.

Qua sterrenbeeld ben ik een Kreeft, wat goed bij mijn sociale karakter past. In de loop der jaren heb ik daarnaast geleerd om wat assertiever te worden. Ik ben me steeds meer bewust van hoe ik me gedraag en hoe ik op een ander reageer. Hierdoor neem ik nu vaker een stap terug, creëer ik rust en neem ik de tijd om goed naar de ander te luisteren. Als ik dat niet doe, merk ik dat gelijk; dan lopen de emoties hoog op, wat het contact er niet beter op maakt. Ik probeer dan alsnog de tijd te nemen om de ander te laten uitpraten.

Lees hier meer: Humans of Wing Chun



© 2024 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau