Is een Wing Chun dummy nuttig?

De Wing Chun wooden dummy is een erg nuttig traditioneel trainingsmiddel. De houten pop, ook wel “Muk Yan Jong” of “Mu Ren Zhuang” genoemd, is zo ontworpen dat door de specifieke WuDae Wing Chun trainingen de posities en kracht van de beoefenaar worden gecorrigeerd en nauwkeuriger worden.

Een populaire legende zegt dat de wooden dummy is ontwikkeld door de non Ng Mui in de Shaolin-tempel. Oudere versies van de wooden dummy werden oorspronkelijk in de grond geplaatst en werden traditioneel gemaakt van hout, met de stam van een boom voor het lichaam en de armen gemaakt van takken. Het moderne ontwerp is ontwikkeld in de periode van Ip Man in Hong Kong om te gebruiken in een woning.

De wooden dummy stelt een persoon voor om mee te trainen. De wooden dummy heeft drie armen en één been dat het lichaam van een tegenstander in verschillende posities voorstelt en de krachtlijnen die een lichaam kan hebben in een gevecht. Door de ophanging van de wooden dummy staat deze los van de grond waardoor er bij aanraking een veerkracht onstaat die vergelijkbaar is met de tegenkracht van een menselijke tegenstander. Dit stelt de Wing Chun beoefenaar in staat om het absorberen van energie te trainen. Veel Wing Chun vechtprincipes, contact met een tegenstander en vervolgbewegingen kunnen worden geoefend op de wooden dummy.

Van leuke hobby tot sportieve uitdagingen bij WuDae Den Haag helpen we jou graag en krijg je de ruimte en begeleiding om jezelf volledig te ontwikkelen! Uiteraard kun je altijd deelnemen aan een gratis proefles en ontdekken wat WuDae en Wing Chun voor jou kan betekenen, lees hier verder over de gratis proefles. Als je liever wilt dat wij contact met jou opnemen vul dan onderstaand formulier in. We vertellen natuurlijk graag meer en we nemen graag de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Laat ons je naam weten.
Laat ons je telefoonnummer weten.
Ongeldige invoer
Is een Wing Chun dummy nuttig?
WuDae Den Haag
© 2022 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Informatie | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau