Is Kung Fu en Wing Chun hetzelfde?

Kung Fu en Wing Chun zijn hetzelfde, maar dat er vele vormen van Kung Fu zijn waarvan Wing Chun er een is, is beter geformuleerd.

In China verwijst Kung Fu naar elke studie of oefening die geduld, energie en tijd vereist om te voltooien. De oorspronkelijke betekenis van Kung Fu kan verwijzen naar elke discipline of vaardigheid die is bereikt door hard te werken en te oefenen, niet noodzakelijk een vechtkunst.

Eind twintigste eeuw werd de term Kung Fu telkens meer door de Chinese gemeenschap gebruikt in relatie tot de Chinese krijgskunsten. De oorsprong van deze verandering is onder andere terug te vinden door misverstanden over de term Kung Fu in de filmindustrie uit deze periode.

Tegenwoordig wordt Kung Fu vooral geassocieerd met alle vechtkunsten die uit China komen. Omdat Wing Chun een vechtkunst uit China is wordt Wing Chun ook vaak geschreven als Wing Chun Kung Fu.

Van leuke hobby tot sportieve uitdagingen bij WuDae Den Haag helpen we jou graag en krijg je de ruimte en begeleiding om jezelf volledig te ontwikkelen! Uiteraard kun je altijd deelnemen aan een gratis proefles en ontdekken wat WuDae en Wing Chun voor jou kan betekenen, lees hier verder over de gratis proefles. Als je liever wilt dat wij contact met jou opnemen vul dan onderstaand formulier in. We vertellen natuurlijk graag meer en we nemen graag de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Laat ons je naam weten.
Laat ons je telefoonnummer weten.
Ongeldige invoer
Is Kung Fu en Wing Chun hetzelfde?
WuDae Den Haag
© 2022 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Informatie | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau