Wat voor vechtsporten zijn er?

Vechtsporten in Den Haag

Wing Chun Kung Fu is een van de vele vechtsporten die je in Den Haag kunt beoefenen. Andere mogelijkheden zijn onder meer karate, jiu-jitsu, judo, aikido, tai chi en capoeira. Ook boksen en kickboksen vormen een populaire vechtsport in de stad. Ben jij benieuwd wat het beoefenen van een vechtsport voor jou kan betekenen? Kom dan eens langs bij WuDae en ontdek de voordelen van Wing Chun Kung Fu!

De oorsprong van Wing Chun

Wing Chun is van oorsprong een Chinese vechtkunst. Uniek aan deze stijl is dat het werd ontwikkeld door een vrouw. Volgens de legende inspireerde een gevecht tussen een slang en een kraanvogel haar om tot de kenmerkende korte en snelle bewegingen te komen die we nog altijd terugzien binnen Wing Chun Kung Fu.

Een stijl voor iedereen

Ondanks de technieken die passen bij de inzet in vechtsporten, is Wing Chun Kung Fu bedoeld voor zelfverdediging. Het is een stijl die door iedereen, ongeacht leeftijd, beoefend kan worden. De kern van deze sport is om je lichaam volledig onder controle te krijgen en te leren anticiperen op de bewegingen van een ander. Niet zozeer je gewicht of fysieke kracht spelen hierbij een rol, maar de mate waarin jij jouw technische kennis kunt toepassen en je bewegingen weet te beheersen.

Welke vechtsport past bij jou?

Afhankelijk van het doel waarvoor jij een vechtsport wil beoefenen, kun je bepalen welke sport het beste bij je past. Zoek je een vechtsport met competities, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheden van kickboksen. Wil je echter meer zelfvertrouwen opdoen en leren hoe je jezelf of een ander kunt verdedigen? Dan ben je bij WuDae aan het juiste adres.  

Naast de voordelen die zelfverdediging je biedt, helpt Wing Chun jou zowel fysiek als mentaal sterker te worden. Al snel zul je merken hoe jouw lichaam en geest meer in balans worden gebracht, hoe je zelfvertrouwen groeit en je gemakkelijker door het leven beweegt.

Probeer het uit!

Wil jij weten wat Wing Chun Kung Fu voor jou kan betekenen? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles bij WuDae! We leiden je rond door onze unieke school in Oosterse sferen en vertellen je meer over deze mooie sport. Direct in de eerste les krijg je een aantal basis handelingen mee, die je in de loop der tijd leert verbeteren wanneer je lid wordt.

Van hobby tot sportieve uitdaging

Of je nu een leuke hobby zoekt of juist een sportieve uitdaging, bij WuDae krijg je de ruimte en begeleiding om jezelf volledig te ontwikkelen! Kom dus langs en maak gratis kennis met Wing Chun Kung Fu! Heb je liever dat wij contact met jou opnemen? Stuur dan een mail met jouw vraag en telefoonnummer aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We vertellen je graag meer over de beoefening van vechtsporten en nemen met plezier de tijd om al jouw vragen te beantwoorden. Je kan ook het onderstaand formulier invullen.

Laat ons je naam weten.
Laat ons je telefoonnummer weten.
Ongeldige invoer
Wat voor vechtsporten zijn er?
WuDae Den Haag
© 2022 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Informatie | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau