Humans of Wing Chun: Boukje (3/5)

Humans of Wing Chun: Boukje (3/5)

22 juli 2024

Ik kan ook wel eens op onverwachte plekken terechtkomen...

Een omslagpunt (2)

Ik kan ook wel eens op onverwachte plekken terechtkomen. Zo heb ik meegewerkt in de film ‘L’Amour / La Mort’. Het hoofd van de muziek had op het laatste moment afgezegd, dus ik heb dat samen met celliste Wen Chin Fu opgepakt. Het was heel erg leuk, want ineens draai je dan mee in het productieproces van een film.

Ontdekken wat echt belangrijk is

Echt een levensmotto heb ik niet. Wat ik wel belangrijk vind, is dat we vandaag niet vergeten. In mijn omgeving heb ik gezien dat het leven zo voorbij kan zijn. Hoe belangrijk sommige dingen ook lijken, niet alles is zo groots als we het maken. We moeten ook juist om de serieuze dingen kunnen lachen.

Vroeger vond ik het bijvoorbeeld heel belangrijk om goede cijfers te halen. Als ik nu terug zou kunnen gaan in de tijd, zou ik mijzelf vertellen dat het helemaal niet zo belangrijk is. Het cijfer of de beoordeling die je krijgt, is niet altijd een reflectie van wat je kunt of weet. Het is een momentopname en belangrijker dan de beoordeling is dat je je altijd blijft ontwikkelen. Vaak weet je zelf heel goed waar je sterke en minder sterke punten liggen.

Toekomstdromen

In de toekomst zou ik mijn muziekschool graag steeds verder willen uitbreiden. Naast het lesgeven zou ik ook graag meer willen optreden. December is altijd wel een drukke maand met optredens, maar in de maanden daaromheen zijn er zeker nog uitbreidingsmogelijkheden. Het leuke is dat mijn zusje ook zingt; daardoor treden we regelmatig samen op.

Ontwikkeling in sport

Naast muziek heeft ook sport altijd een rol gespeeld in mijn leven. Mijn familie bestaat uit flink wat hardlopers. Ik zat zelf op een zwemclub en hield echt van zwemmen, maar omdat ik last heb van mijn huid ging dat op mijn vijftiende niet meer. Daarna ben ik begonnen met atletiek, niet omdat ik er goed in was, maar omdat ik het vierde gezinslid was en daardoor gratis lid werd. Ik vond de sport niet heel leuk, maar het was wel gezellig. Van hardlopen krijg ik helaas snel blessures. Het was tijd om op zoek te gaan naar iets anders.

 

Binnenkort het vierde deel van in totaal vijf. Lees hier meer: Humans of Wing Chun

© 2024 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau