Humans of Wing Chun: Efril (3/4)

Humans of Wing Chun: Efril (3/4)

08 juli 2024

Sleutelen heb ik ook altijd leuk gevonden. Vroeger maakte ik daarbij regelmatig dingen kapot....

Programmeren (2)

Sleutelen heb ik ook altijd leuk gevonden. Vroeger maakte ik daarbij regelmatig dingen kapot. Ik ben groot en heb veel lompe kracht, om het zo maar te zeggen. Door te trainen ben ik veel beter geworden in het doseren van die kracht. Ik kan het nu inzetten wanneer ik het nodig heb maar ook heel voorzichtig sleutelen. Dit geeft me veel meer mogelijkheden om te maken wat ik voor ogen heb.

Als je niet traint, ga je ook niet vooruit

Toen ik in 2009 een tijdje in Den Haag kwam wonen, fietste ik regelmatig langs WuDae. Voorheen had ik altijd honkbal gespeeld, maar ik vond het tijd voor een nieuwe sport, dus besloot ik me aan te melden voor een proefles. Ik kende Kung Fu van films en het leek me leuk om dit ook te leren. Wat mij direct aansprak in Wing Chun is dat je voortdurend iets nieuws leert. De technieken zijn vaak eenvoudig, maar ook heel effectief. Soms duurt het even voordat je een beweging onder de knie hebt, maar zodra het kwartje valt, opent er een hele nieuwe wereld voor je.

Doordat ik in 2014 naar Schiedam verhuisde, was het niet langer mogelijk om Wing Chun te combineren met mijn werk en de reistijd van Schiedam naar WuDae. In 2022 heb ik de training in Wing Chun bij WuDae weer opgepakt. Ik zeg altijd: "Als je niet traint, ga je ook niet vooruit." Het liefst zou ik iedere dag komen trainen, maar dat is momenteel niet mogelijk omdat ik nog steeds in Schiedam woon. Daarom ga ik in ieder geval iedere zaterdag naar WuDae, die dag is heilig voor me. Mijn vriendin en dochter moedigen me tegenwoordig ook altijd aan om te gaan. De Wing Chun-trainingen hebben me veel bewuster en rustiger gemaakt, daar zijn zij natuurlijk ook blij mee, haha.

Zelf voel ik me ook goed bij het trainen. Ik heb mezelf steeds beter leren kennen, heb nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen en ik ben veel flexibeler geworden. Door Wing Chun te beoefenen en door de manier waarop we bij WuDae met elkaar omgaan, heb ik ook geleerd om op een prettige manier voor mezelf op te komen.

 

Binnenkort het laatste deel van in totaal vier. Lees hier meer: Humans of Wing Chun

© 2024 WuDae - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring |  Realisatie Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau